close
Livsstil

10 Tips til at Købe en Brugt Bil

Brugt bil

Uanset om du drømmer om en Mercedes eller en god familiebil, så er det en stor investering du skal ud at lave. Du har sikkert hørt rygter om, hvor meget en ny bil falder i værdi, så snart den kører væk fra forhandleren – og de rygter passer skam! Det er derfor blevet mere og mere populært for danskerne, at købe deres bil brugt.

Der er selvfølgelig altid en risikofaktor ved køb af en brugt bil. Mellem 2016 og 2017 steg antallet af forbrugerklager omkring køb af brugte biler med hele 11%! Denne statistik er tegn på en voksende offentlig bekymring over den måde, brugte biler sælges på. Der er dog et par ting, du selv kan gøre, for at undgå nogle af de udfordringer, du står overfor, når du køber en brugt bil.

  1. Få styr på din økonomi, før du taler med sælgeren. Du har brug for at have en klar ide om dit budget. Vær desuden opmærksom på den gennemsnitlige salgspris for de køretøjer, du overvejer. Det vil både hjælpe dig til at være mere fokuseret i din søgen, og hjælpe dig med at få en god pris når du finder den rette bil.
  2. Privat salg er ofte mere risikabelt end brugt bilsalg hos en forhandler. Du har flere rettigheder, hvis noget går galt, når du vælger en registreret forhandler.
  3. Gå efter en bil, hvor kilometertælleren viser hvad der svarer til 15.000-25.000 km per år, som bilen har eksisteret i. Har bilen kørt længere end det, så er det et mindre attraktivt køb, og du bør overveje at finde noget andet, medmindre du kan forhandle en rigtig god pris og bilen generelt er velholdt.
  4. Når du prøvekører bilen, så sørg for at køre på flere forskellige vejoverflader, og ved flere forskellige hastigheder. Husk også at prøve at bakke med bilen.
  5. Rust og korrosion er ikke ualmindeligt på biler der er mere end fem år gamle, men det er en ting der bør få dig til kraftigt at overveje, at finde en anden bil istedet.
  6. Stil dig ved et af hjørnerne af bilen, og kig hele vejen ned af karosseriet. Målet er, at finde ud af, om du kan se nogen krusninger. Disse kan nemlig være et tegn på reparationer efter et sammenstød.
  7. Hvis pinden der bruges til at måle olie i motoren er meget sort, så kan det være et tegn på  uregelmæssig service.
  8. Kontroller, at dækkene på bilen ikke er slidte, og at styringen stadig er så følsom som det kan forventes.
  9. Sørg for, at bilen er certificeret som sikker, og at bilens kilometertal svarer til hvad der står på service- og reparationscertifikaterne.
  10. Hvis du har råd til det, så bed en uafhængig mekaniker om at tage et kig på bilen, før du betaler for den. En professionel vil være i stand til at fortælle om der er behov for reparationer, og estimere de eventuelle omkostninger ved disse.

Leave a Response