close
Livsstil

Den Bedste Opfindelse i Hele Verden

Planter

Prøv lige at stoppe op. Læs denne paragraf færdig, så du ved hvad det handler om. Men kig så op fra skærmen, og kig dig rundt i lokalet. Fokusér på hver enkelt ting du kan se omkring dig. Der er ikke en eneste af de ting, du har i dit hjem lige nu, der ikke er blevet opfundet på et eller andet tidspunkt. Selv planten henne i hjørnet er en kombination af flere opfindelser. Godt nok kommer den i sidste ende fra naturen, men de er sandsynligvis et produkt af selektiv avl: og den proces er en menneskelig opfindelse. Derudover er den nok klippet til med en saks eller en kniv, hvilket kun kan lade sig gøre, fordi nogen har opfundet den teknik og de værktøjer. Og så står den nok i en potteplante, med særlig muldjord: igen et par opfindelser. Der er opfindelser over det hele, og vi bruger dem hver evig eneste dag. Hvis du tager hen til BN biler er der ikke bare en enkelt bil, men hundredvis af variationer: hver eneste lille ændring eller forbedring er en opfindelse i sig selv.

Så hvad er den bedste opfindelse i hele verden? Det er et rigtigt godt spørgsmål, men jeg har faktisk ikke tænkt mig at besvare det. Ser du, den opgave ligger nemlig i dine hænder. Der er helt vildt mange undersøgelser der har vist, at den største faktor der har betydning for vi menneskers glæde, er vores evne til at værdsætte ting i vores liv. Det er når vi sætter os ned, og virkeligt sætter pris på de ting og mennesker vi har omkring os, at vi kan mærke glæden sprede sig ud i hele kroppen.

Det er derfor jeg vil have dig til at kigge dig rundt, og vurdere hvor meget du værdsætter hver enkelt opfindelse i dit liv. Tænk på processen der må have lagt forud for opdagelsen eller skabelsen af den ting, du normalt tager for givet i dagligdagen. Prøv mentalt at takke hvert enkelt menneske og hver enkelt situation, der har lagt til grund for, at den ting eksisterer i dag. Og overvej så, hvordan dit liv ville se ud, hvis genstanden ikke eksisterede.

Til sidst kan du måske finde frem til, hvilken af opfindelserne i dit liv, der er den bedste. Men det er i processen, hvor du har opvejet værdet af hver eneste opfindelse, at det virkelig guld findes. Det er nemlig her, du endeligt har fået øjnene op for alt det gode her i livet, og hvordan vi alle arbejder sammen for at glæde hinanden. Du kan pludseligt se at alt er bundet sammen af kærlighed til vores medmennesker og vores fælles planet. Uanset hvad du laver; om du sidder derhjemme eller kører en lang tur i din bil, så forsøg at åbne øjnene for alle de opfindelser omkring dig, som gør dit liv så godt som det er.

Leave a Response