close
Livsstil

Billige Gaver Kan Også Gøre Indtryk

Efterhånden som danskerne er kommet sig over finanskrisen, er det som om de er begyndt at tage revanche. Nu føles økonomien ikke længere så presset, og det skal fejres ved, at bruge penge i overflod. Det er dog ikke nødvendigvis sundt, og kunne presse os ind i en ny krise – den slags ting har det trods alt med at være cykliske. Samtidig er det heller ikke nødvendigt. Vi hører flere og flere historier, om hvordan folk giver hinanden enormt store og dyre gaver, og at det er en slags trend. Det får os selvfølgeligt til at føle, at vi måske burde gøre det samme. Ingen har lyst til at føle sig udenfor. Specielt når det gælder noget så socialt og kærligt, som at give gaver til hinanden. En gave bliver givet med den intention, at gøre modtageren glad. Hvis de sociale regler foreskriver at man giver store og dyre gaver, så kan man let komme til at tro, at man skuffer modtageren, hvis man ikke bruger en masse penge på gaven.

Men billige gaver kan også gøre indtryk. Det handler i langt højere grad om din intention, den subjektive værdi for modtageren og de kræfter du lægger i det, end det handler om prisen på selve gaven. Hvis man giver en brugt Volvo til en teenager, der lige har fået kørekort, så er det en utroligt flot gave, også selvom den koster en brøkdel af en ny Mercedes. Her er intentionen nemlig, at gøre livet lettere for den unge mand eller kvinde, og give dem et symbol på den nye frihed de har opnået, ved at træde ind i de voksnes rækker og have bestået køreprøven. Den giver en enorm værdi for modtageren, fordi den gør det muligt for dem at komme rundt på egen hånd. Samtidig vil de kunne værdsætte, at du har brugt tid på at kigge hos de forskellige bilforhandlere og hjemmesider efter den helt rigtige brugte bil til dem. Her er forskellen på, om de får en brugt Volvo eller en splinterny Mercedes næsten ikke til at mærke: begge dele opfylder alle de ting, der virkelig betyder noget. Så den billige gave gør et ligeså godt indtryk, som den dyre.

Det handler om at være opmærksom på, hvad der rør sig i andre menneskers liv. Hvis du eksempelvis ved, at din nabo lige er blevet ramt af et stenslag og skal have skiftet bilruder, så vil et gavekort til en butik med bilglas med sikkerhed blive taget godt imod. Når dine gaver ikke alene er relevante, men også viser at du lytter til dem når de snakker om deres problemer, og bekymrer dig nok om dem til, selv at blive involveret i løsningen af dem, så giver det folk en god fornemmelse i maven. Vi kan alle værdsætte at blive set, lyttet til og forstået.

Leave a Response