close
Livsstil

Brætspil er Geniale til den Første Date

Der er ikke mange ting her i livet, der er nær så angstfremkaldende, som at skulle på den første date med en person, man kun kender overfladisk. Det er en situation der virkeligt giver svedige håndflader og et bankende hjerte. Vi føler måske, at vi burde være glade og afslappede: en person vi finder virkeligt attraktiv har trods alt takket ja til at tage på en date med os. Vi burde føle os ovenud lykkelige og fyldt til randen med selvtillid. Men vi formår sjældent at se sådan på tingene: i stedet farer vores tanker ud til fremtiden, og vi forestiller os alle de ting, der kan gå galt på en date.

Vores hjerner er nemlig super dygtige problemløsere, og derfor har vores tanker det med helt automatisk at bevæge sig hen på, hvad der kan ske at opstå af problemer i fremtiden. Det er ikke en særlig produktiv form for tænkning, da fremtiden jo er umådeligt uforudsigelig. Du kan uden problemer sætte dig ned nu, og tænke dig frem til 100 forskellige måder, at en date kunne gå i vasken på. Du kunne derefter bruge to uger på at finde på løsninger til alle disse 100 forskellige problemer. Når du så endelig tog på date, så tør jeg godt vædde på, at ingen af de 100 problemer opstod som du havde forestille dig dem. I stedet opstår der nok helt andre uforudsigelige situationer, som du slet ikke havde overvejet. Livet er kaotisk, og alting kan tage nye drejninger på et split-sekund. Det er derfor spild af tid, at overveje alle de forskellige ”hvad nu hvis…”-tanker vores hjerner kommer op med.

Du bør i stedet kigge helt overordnet på daten, og sørge for, at der er lagt et godt fundament. I stedet for at spørge dig selv, hvad der kan gå galt, så prøv at tænke over, hvordan daten ville se ud, hvis alting gik helt perfekt. Hvordan ville sådan en date udforme sig, og hvad skal være på plads for, at din date kan bevæge sig i sådan en positiv retning? Spor dig ind på de helt fundamentale ting, som gør den største forskel.

En god date er typisk et møde imellem to mennesker, som ender med at snakke om alt muligt med hinanden. De kan bruge flere timer på bare at dele ud af deres eget verdenssyn, mens de nysgerrigt spørger ind til den andens. Det er en udveksling af tanker, værdier, idéer og personligheder. Hvordan faciliterer man dette? Jeg har en løsning, som er helt og aldeles genial. Invitér din date til at spille et brætspil med dig.

Mange frygter, at de midt i daten pludseligt ikke kan finde på noget at sige, og at den anden også forbliver stille. Så sidder man der i den pinlige tavshed, og aner ikke hvad man skal gøre. Man føler et pres for, at sige et eller andet, men ens hjerne er helt blank. Jo længere tid der går, jo mere vokser presset, og jo sværere har man ved at tænke klart. Man fyldes med frygt, og daten ender på akavet vis.

Alt dette ændrer sig, hvis man spiller et brætspil. Pludseligt gør det ikke noget, hvis samtalen dør ud, fordi man er færdig med at snakke om et emne. Ingen fokuserer på den pinlige tavshed: i stedet er i begge to fokuserede på spillet, og hvad jeres næste manøvre skal være. Det giver altså plads til, at begge personer kan slappe af, og bare snakke på helt naturlig og afslappet vis.

Leave a Response