close
Livsstil

Derfor er Nogle Bedre til Hemmeligheder End Andre

Hemmelighed

Vi har alle en eller anden form for idé om, at hemmeligheder ikke er noget godt noget. Det lærer vi nemlig ret tidligt i barndommen, når vi forsøger at holde noget hemmeligt overfor vores forældre. Vi er ikke født som særligt gode løgnere, og føler da også dårlig samvittighed overfor vores forældre, når der er noget vi ikke deler med dem. Så de første mange gange i vores liv, vi forsøger at holde noget hemmeligt, finder vores forældre ud af det. De fortæller os så typisk, at det ikke er godt at holde noget hemmeligt for dem. Selvfølgeligt fortæller de os det: de vil os det godt, og jo mere de forstår om vores situation, jo bedre kan de hjælpe os.

Men hemmeligheder har dog deres plads her i livet, og det er nok grunden til, at forældrenes moralske lektie ikke sætter sig 100% fast. Det er de færreste der kan sige, at de slet ingen hemmeligheder har. Nogle har måske primært hemmeligheder fordi afsløringen af dem vil føre til fordømmelse i samfundet. De kan med andre ord ske at stå 100% inde for det de gør eller mener, men samtidig være bekendte med, at det ville have sociale konsekvenser hvis det blev offentligt kendt. Og derfor vælger de at holde det hemmeligt. Uanset hvad grunden er, så er hemmeligheder sjældent noget vi går med helt alene.

Vi er nemlig sociale væsener, og en af de primære grunde til at vi er kommet så langt som vi er som race er, at vi kan hjælpe hinanden. Vi har derfor en naturlig lyst til at søge komfort hos andre. Da vi ikke helt kan glemme vores forældres lektie om, at hemmeligheder er noget skidt, føler vi os ukomfortable ved at holde dem. Det løsner op, når vi deler hemmeligheden med nogen. Derfor går vi måske til en god ven eller veninde, og fortæller dem vores hemmelighed, for at have det bedre med os selv.

Det burde så være slutningen på det. Hemmeligheden vejer primært på dine skuldre, og du har fået løsnet noget af presset, ved at tale med en god ven om det. Men det er ikke alle venner, der helt kan håndtere det. For nogen vil det at bære på din hemmelighed, føles som et stort nok pres på dem til, at de har brug for at dele den med nogen andre. Er man uheldig, så sker denne deling af hemmeligheden i så mange trin, at det til sidst slet ikke er en hemmelighed længere.

Hvis du deler din hemmelighed med en person, der føler sig meget presset af at bære hemmeligheder, så kan du ligeså godt gå ind i mødebooking systemet og invitere alle til et stormøde, hvor du fortæller dem din hemmelighed. Det vil nemlig sprede sig helt af sig selv. Find derfor ud af, hvordan folk har det med hemmeligheder, før du deler noget virkeligt stort med dem.

Leave a Response