close
Mode

Derfor Bør du Kende Lidt til Banklamper

Banklamper

Vi har brugt lamper, til at lyse vores hjem op, så længe nogen kan huske. Der er for en lang række forskellige lamper tilgængelige på markedet – designere kommer nemlig op med nye idéer hver eneste dag, og det har været tilfældet i årevis. Du kan få alt fra små bordlamper, til kæmpe lysekroner. Udover deres rent praktiske brug – til at lyse vores hjem op – sætter vi mennesker også stor pris på lampernes æstetiske kvalitet. Det går faktisk ofte ind, og spiller en større rolle, end lampens evne til at lyse rummet op. Der findes rigtigt mange forskellige lamper på markedet. Nogle foretrækker bestemte mærker som le klint, mens andre går mere op i typen af lampe, end hvem designeren er. Uanset om du er stor fan af Le Klint Danmark, eller er helt ny når det kommer til designerlamper, så er der nogle ting det er værd at vide om en bestemt type lampe: nemlig banklampen. Denne lampe er nemlig rigtig interessant, fordi den har så mange nuancer.

Banklamper har været i brug så langt tilbage som 1700-taller. Du undrer dig måske over, hvorfor den hedder en banklampe, så lad os starte der. Denne type af lampe er traditionelt forbundet med banker – altså de virksomheder, der passer på dine penge, og tilbyder dig lån med mere. Den første gruppe af mennesker, der benyttede denne type lampe, var bankfolk. Deres arbejde bød nemlig ofte på udfordringer, der krævede, at de arbejdede i de sene nattetimer. Banklampen blev altså først og fremmest udviklet med dette behov i tankerne: det var vigtigt, at bankfolkene kunne få det rigtige lys, til at sidde og arbejde i.

Det traditionelle design af banklamper består af en fod og et stativ af messing, der holder pæren, som så er dækket af en grøn skygge. I lang tid var dette det eneste design, men senere dukkede også lamper med blå skygge op. I dag er der blevet foretaget rigtigt mange ændringer, variationer og opgraderinger af banklampen, så den nu findes i alle mulige nuancer og farver. Den traditionelle eksisterer dog stadig, og er mindst ligeså populær, som den altid har været.

Som forventet varierer prisen på banklamper alt efter design og de anvendte materialer. Der er dog nok forskellige slags på markedet til, at du kan finde én der passer til både din smag og dit budget. For dem der ikke vil lade sig holde tilbage af penge, er der særligt designede banklamper, der er pyntet med ædle metaller som guld og endda diamant. På samme måde er der også fantastisk flotte lamper, til dem med et mere begrænset budget.

Nu har du en idé om, hvad en banklampe er, og hvad der gør den til noget særligt. Når du køber en lampe skal du vide, at den altid signalerer et eller andet om dig. Hvis banklampens historie og stil er noget, der passer til dig som person, er det noget du kraftigt bør overveje at investere i.

Leave a Response