close
Fritid

Derfor Foretrækker Jeg TV Serier Fremfor Film

TV

Vi skal ikke særligt mange år tilbage, før jeg var en total film-fanatiker. Hvis du nævnte en film, så var der rigtigt gode chancer for, at jeg havde set den. Så snart en film kom ud, så vurderede jeg lynhurtigt, om den var værd at se eller ej, og så kom den på min liste. Selv de film jeg markerede som om det var usandsynligt at jeg ville kunne lide dem blev set, hvis jeg havde tid. Og tid havde jeg masser af: størstedelen af min dag blev brugt på at se film. Fjernsynet eller biografen var faktisk omdrejningspunktet for min dag. Hvis der ikke var andet på kalenderen, så stod hele dagen på film kiggeri. Der blev selvfølgeligt gjort plads til skole og lektier, men når de ting var overstået, så blev fjernsynet straks tændt, og den næste DVD smidt i afspilleren. I en lang årrække stod jeg endda ekstra tidligt op, så jeg kunne nå at se en film, før skoledagen startede.

Men nu ser jeg kun meget sjældent film. Da min familie første gang hørte det, jublede de og tænkte, at jeg nok endelig havde fået mig en hobby de kunne forholde sig til. Men der må jeg nok skuffe dem: for filmene er blot blevet erstattet af TV serier.

Skiftet er nok mest af alt et produkt af, at man nu kan streame TV serier nemt og hurtigt. Jeg behøver ikke vente på at det næste afsnit af en serie bliver vist på en fjernsynskanal jeg tilfældigvis har i min TV pakke, eller prøve at grave alle seriens sæsoner frem hos en DVD forhandler. Jeg kan blot klikke på TV serien på Netflix og gå i gang fra en ende af.

Det jeg elsker ved TV serier er, at de giver en meget længere tid til at fordybe sig i universet og karakterende. Når man kan se det hele på én gang, så er en TV serie egentligt bare en meget lang film. Med det normale film-format har produceren en svær opgave, hvor de prøver at klemme en hel historie ned på noget der kan vises i løbet af cirka 2 timer. Med en TV serie har man derimod rigtigt mange timer der kan bruges på, at fortælle og vise det hele. Så en TV serie er på alle måder en bedre oplevelse.

Jeg ser dog altid en helt sæson i streg. Selv den årlige julekalender i fjernsynet har jeg ikke tålmodighed til. Her venter jeg i stedet til den 23. December og streamer alle afsnittene i træk på én gang. Jeg elsker at fordybe mig i det magiske nisselandskab og følge hele historien fra start til slut. Jeg plejer dog at gemme det sidste afsnit til den næste dag: det synes jeg nu, der er noget helt fantastisk ved, og det er en god start på juleaften.

Leave a Response