close
Diverse

Derfor skal du flytte ud af storbyen

By

Bor du i storbyen, og overvejer du at flytte lidt længere ud på landet? Så læs med her, hvor du får 5 fordele ved at flytte ud af storbyen.

 

  1. Renere luft

I storbyer, såsom København og Århus, er der større luftforurening, der blandt andet kommer fra udstødning fra biler, røg fra brændeovne, støv og kemiske stoffer. Luftforureningen påvirker beboernes sundhed, og ifølge en undersøgelse fra 2013 bidrager lokale kilder – dvs. brændeovne og biler – i København alene til ca. 80 for tidlige dødsfald i regionen. Hvis man flytter ud på landet vil man undgå denne urene luft, og dermed nedsætte sin risiko for forskellige sundhedsproblemer – både på kort og lang sigt.

 

  1. Mindre kriminalitet à mere sikkerhed

I storbyerne er der en større risiko for at blive udsat for kriminalitet end på landet, både når det gælder vold, tyveri og indbrud. På landet er der langt mere sikkerhed, samtidig med at alene tanken om at blive udsat for kriminalitet i storbyerne, såsom et terrorangreb, kan gøre dig utrolig angst og usikker. Særligt i København øges kriminaliteten i disse år, og blandt andet de seneste bandeopgør har gjort mange beboer urolige. Specielt for børnefamilier er det vigtigt at man som forældre kan optimere ens børns sikkerhed, og det vil derfor være ideelt at flytte ud af byerne.

 

  1. En smukkere natur

Storbyerne kan ikke hamle up med den friske landluft og smukke natur, som man se ude på landet. Hvis du overvejer at flytte ud fra København for en smukkere natur, men stadig gerne vil være tæt på storbyen, bør du overveje et hus i Kokkedal. Denne by byder på store områder med et rigt fugle- og dyreliv, og der findes massere af havne, parker og strande tæt på byen. En smuk natur gør det også nemmere at få mere bevægelse ind i dagligdagen, da mange får lyst til at cykle eller løbe en tur i de flotte omgivelser. Ifølge en ejendomsmægler fra Kokkedal er der desuden gode sportsfaciliteter, et smukt slot, en golfklub og skønne skovområder. Hvis du ønsker at flytte længere ud på landet, er også Stege, Svaneke, Skagen og Dragør også veloplagte steder.

 

  1. Mindre trafikstøj

I storbyerne er der meget trafikstøj, hvilket blandt andet kan øge risikoen for at få hovedpine, søvnbesvær, stress, forhøjet blodtryk og hormonelle ubalancer. Det skal også bemærkes, at selvom støjen måske er blevet en naturlig del af hverdagen, er det stadig sundhedsskadeligt at bo i. Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO kostede trafikstøj over 1 million sunde leveår i Vesteuropa i 2011. Særligt for børn kan støjen være utrolig skadende, og kan både medføre kommunikationsbesvær, nedsat ydeevne og nedsat indlæringsevne.  Det er derfor gavnlig for både jer selv og jeres børn at flytte på landet.

Leave a Response