close
Livsstil

Disse ting skal du overveje, før du vælger efterskole

Designefterskole

Når du skal vælge den efterskole, hvor du gerne vil tilbringe et år af dit liv, så er der flere ting du bør have med i dine overvejelser. En ting er dog sikkert – inden du træffer den endelige beslutning, så besøg skolen og få en fornemmelse for den atmosfære som er tilknyttet stedet. Det er en god idé at tage en snak med gamle og nuværende elever for at få en fornemmelse for stemningen på skolen.


Overvej din præferencer

Det er vigtigt at kende til sine egne ønsker og præferencer. Kan du godt lide at være omgivet af mange mennesker og elsker du at være social i døgnets 24 timer? Eller er du den lidt tilbageholdende type, som bare en gang i mellem foretrækker at kunne trække sig tilbage? Sørg for at undersøge de forskellige efterskoler grundigt i forhold til antallet af elever og antal af personer man bor sammen på et værelse. Det er vigtigt at finde et sted, hvor du kan føle dig tilpas og hjemme.

 

Find en efterskole, der tilbyder dine personlige interesser

Gør hverdagen mere interessant ved at kombinere skolegangen med dine fritidsinteresser. Er du for eksempel helt vild med at udfolde dine kreative evner, og elsker du at designe tøj eller møbler, så ta’ 9. eller 10. klasse på en designefterskole.
Samtidig med, at du forbedrer dit faglige niveau, så vil et ophold på en designefterskole være med til at give dig færdigheder og kompetencer inden for alle designområdets forskellige aspekter. Du vil få udvidet din horisont inden for den kunstneriske verden. Du vil prøve kræfter med alt fra maling, glaskunst, keramik til møbel- og tøjdesign. Du vil lære om alle de forskellige teknikker og materialer som anvendes til udarbejdelse af de forskellige metoder.

 

Transportmuligheder

Medmindre der er obligatoriske weekender – hvor du skal blive tilbage – så vil du oftest tage hjem i weekenderne for at tilbringe tid sammen med din familie og den omgangskreds du kender hjemmefra. Hvis ikke du har mulighed for at blive kørt af dine forældre weekend efter weekend, så vil det være en god idé at undersøge transportmuligheder til og fra efterskolen, afhængig af placeringen. Samtidig bør du have transporttiden og omkostninger herved med i dine overvejelser, da de fleste bliver trætte af at tilbringe så mange timer med offentlig transport jævnligt. Nu er der kun tilbage at ønske dig held og lykke!

Leave a Response