close
LivsstilMode

En kvindes guide i at købe tøj til mænd

Her er seks uundværlige shopping tips skrevet af en kvinde, der lever af at hjælpe mænd med at købe tøj.

 

Find inspiration i kataloger

Kig i tøjkataloger og reklamer og se hvordan professionelle har stylet mændene. Ser du et outfit, som du kan lide, så gem det og tag det med, når du skal ud og shoppe – også selvom du måske ikke ønsker at købe selvet outfittet, så kan det give sælgeren en idé om, hvilken stil du efterspørger.

 

Vær proaktiv

Finder du en trøje eller en skjorte du godt kan lide og som klæder dig, så køb et par stykker – måske i forskellige farver. Det er generelt smart at købe ensfarvet tøj frem for tøj med prints og mønstre. Du risikerer ikke at blive træt af det, og det passer til hele din garderobe.

De fleste butikker og webshops udsender nyhedsbreve med tilbud og andre nyheder, så har du købt tøj i en butik, du synes godt om, kan det være en rigtig god idé at melde dig til deres nyhedsbrev. Mange butikker inviterer også til før-udsalg på deres mailliste.

 

Køb tøj der passer

Du ved sikkert godt, når tøjet er for småt, men det er ofte lidt sværere at vurdere, om tøjet er for stort. Hvis dit tøj er to numre for store, vil du rent faktisk ligne én der er to størrelser større. Det er der vist ingen der vil. Skjorter skal være mere eller mindre tætsiddende, ærmer bør ikke gå til fingerspidserne, og bukserne skal ikke være for lange eller folde under bæltet.

Vigtigst af alt så må dine underbukser ikke kunne ses. Bukser der er for store klæder ingen men det er endnu værre, hvis de falder ned.

 

Få dine bukser lagt op

Der er så mange mænd, der ikke får lagt deres bukser pænt op. Det er virkelig en skam, for det er så simpelt, og får dine bukser til at se 1000 gange bedre ud. Mange tøjbutikker tilbyder oplægning af bukser, ellers kan du finde en skrædder, der kan gøre det for dig.

 

Vælg farver du kan lide

Lad være med at stresse over hvorvidt en farve klæder dig eller ej. Vælg farver du føler dig tilpas i. For at gøre det nemmere at kombinere din garderobe på kryds og tværs, så kan du købe tøj i farver, der ligner dem du allerede har.

 

Gå aldrig kun i sort

Sort får dig ikke til at se slankere ud. Det er en misforståelse. Hvis du har en sort skjorte på, skal du ikke også have sorte bukser på. Sorte strømper er tilladt 🙂

Leave a Response