close
Livsstil

Find din indre vildmand frem

Kranie

Hvis du var strandet på en øde ø, og du måtte medbringe tre ting, hvad skulle det så være? Det dilemma har mange fået stillet, og det er måske ikke helt nemt at svare på. Tanken om at være strandet på en øde ø kan for de fleste godt være lidt sjovt at lege med, for hvor godt ville man egentlig klare sig? Hvad ville man kunne udrette, hvis man kun havde tre ting med på en øde ø? Det er klart, at tanken om at være strandet på en øde ø kun er sjov, så længe man på et tidspunkt bliver reddet sikkert tilbage til civilisationen. Men blot for et par dage kunne det måske være sjovt og samtidig også meget udfordrende.

Ny trend ser dagens lys

Måske har du siddet og set Robinson Ekspeditionen og tænkt: Det dér, det kan jeg gøre bedre! Så er du muligvis ikke den eneste, for en ny trend har nemlig set dagens lys. Trenden hedder Bushcraft, og den har vist sig meget populær. Bushcraft går ud på at lære tricks, der kan vise sig nyttige i en situation, hvor du skal overleve i vildmarken.

Forskellige tv-programmer har været medvirkende til at flere og flere finder Bushcraft interessant. Det ses dog også, at personer der er bosiddende i større byer har fået en interesse for det, da de ikke har den daglige kontakt med naturen. Her er nu kommet et tiltag, der giver mulighed for at afprøve sin indre vildmand og vise sine evner i den rå natur.

Benyt værktøj for det bedste resultat

Nu blev Robinson Ekspeditionen nævnt før, men det er nu ikke fordi, du skal træne at balancere på en planke eller vinde en kappestrid. Tværtimod er Bushcraft i langt højere grad fokuseret på at udvikle sine egenskaber inden for f.eks. at bygge et shelter. Er du helt grøn inden for feltet, bør du ikke bare bevæge dig ud i skoven med troen om, at du med det samme kan bygge et shelter – det kræver træning og du kan passende finde inspiration på nettet. Dette er ikke svært at finde, for folk er vilde med at dele deres teknikker på video, som viser, hvordan de bygger alverdens ting.

Ønsker du at prøve kræfter med Bushcrafting, anbefales det, at du medbringer noget grej og ikke tager i felten med dine bare næver. Værktøj er ofte nødvendigt, hvis du skal bygge noget, der er brugbart. Skal det være i den rigtige Bushcraft ånd, skal værktøjet ikke være elektrisk eller benzindrevet – det er der ikke meget vildmand over. Så drop motorsaven og benyt eventuelt en ganske normal sav, hammer og foldekniv.

Specielt en foldekniv er populær at benytte til Bushcrafting. En hammer og sav begrænser dine muligheder, da de ikke har mange anvendelsesmuligheder. Med en foldekniv er du godt rustet til at blive et med naturen og tilpasse dig elementerne. Når du skal bygge dit hjem i felten, har du i højere grad behov for at kunne snitte frem for at save eller hamre, og her er foldekniven et must.

Leave a Response