close
Skønhed

Fordele ved en voksbehandling

Der findes mange forskellige måder at komme af med den uønskede hårvækst på ben, armhuler og i bikinilinjen, hvoraf voksbehandling er en af de mest effektive metoder.

Denne metode vælges af mange, da den efterlader huden dejlig silkeblød og glat uden snitsår. Denne metode er svær at gøre derhjemme og det kan være en klistret og svinende oplevelse med et skuffende resultat, hvis du selv kaster dig over det. Derfor er anbefalingen, at du går til en professionel, som nemt, hurtigt og effektivt hjælper dig af med de små irriterende hår.

Fordele: En af fordelene ved denne form for hårfjerning er det holdbare resultat, hvor hårene er væk i hele 4-6 uger inden de har fuld længde igen. Og når hårene vikser ud igen er hårvæksten blødere og mindre.

Ulemper: Det er ikke helt smertefrit at få vokset hårene væk, men smerten bliver mindre efter set stykke tid. Behandlingen kræver noget øvelse og det er derfor bedst, at den udføres af en professionel.

 

Inden behandlingen

For at du kan få foretaget en voksbehandling skal alle hårene have en længde af minimum 5 mm for at voksen kan få ordentligt fat.

Inden du skal have foretaget behandlingen anbefales det at du exfolierer området med en bodyscrub helst samme dag eller senest dagen før. Det medvirker til et godt resultat uden knækkede hår i behandlingen.

 

Hvordan foregår en voksbehandling

Voksen kan benyttes overalt på kroppen, hvor du ønsker at få fjernet hår. På en klinik vil behandlingen være med en opvarmet voks. Den bløde voks påsmøres det ønskede område og klistrer sig fast på hårene. Derefter påføres et stykkes plastik eller stof ovenpå, som så rives af. Hermed rives hårene ud ved roden og hårsækken skal derfor regenerer hårstrået på ny.

 

Efter behandlingen

Når du har fået foretaget en voksbehandling vil huden være sart og følsom, så du bør undgå af smøre dig ind i parfumerede produkter. Derudover skal du ikke benytte hverken svømmehal, solarium, sol eller sauna det første døgn efter behandlingen og benytte også helst noget løst tøj, der ikke strammer og irriterer området. For at undgå indgroede hår anbefales det, at du exfolierer huden 1-2 dage efter voksningen og derefter et par gange om ugen. Brug også gerne en god og nærende bodylotion eller olie dagligt. Hvis huden er rød og irriteret, skal du lade den få ro.

 

Hvor går du hen?

Den klare anbefaling er, at du finder en kosmetolog, der kan udføre behandlingen for dig.

Leave a Response