close
Livsstil

Hvorfor Har du Ikke Nogen Fremtidsplaner Længere?

Fremtiden

Eftersom du læser denne artikel, så kan jeg jo regne ud, at du er endt ud i en situation hvor du følger dig uden mål. Du lever bare livet fra dag til dag, og arbejder dig egentligt ikke frem imod noget. Du gør det, du gør i dag, fordi det er hvad du altid har gjort. Du havde en gang en god grund til at købe din Helly hansen jakke, men i dag er det bare rutine at du tager den på – du har glemt hvad der gjorde den til noget særligt. Dine rutiner og dit arbejde er holdt op med at være værktøjer med et mål, og er blevet målet i sig selv. Du er en robot, der gør det samme hver evig eneste dag, uden nogen reel grund til at gøre det – det er blot hvad du er blevet kodet til. Hvad du selv har kodet dig til, igennem de sidste mange år.

Men hvordan er det dog sket? Hvis vi spoler tilbage i tiden, så har det garanteret ikke altid været sådan. Det er jeg faktisk 100% sikker på, at det ikke har. Du kan nemlig ikke finde et eneste barn her på jorden, der ikke drømmer om noget. Måske er deres drømme barnlige eller urealistiske, men tro mig: det er en million gange bedre, end ingen drømme at have overhovedet. Du var selv et barn en gang, og drømte derfor en gang om ting. Kan du huske hvad de ting var? Husker du hvordan disse barnlige og urealistiske drømme efterhånden transformerede sig til drømme, der stadig var ambitiøse, men nu ikke helt urealistiske? Når vi bliver ældre, og får mere erfaring med den virkelige verden, holder vi stadig fast i vores drømme. Vi omskriver dem blot løbende, så vi kan blive ved med at tro på, at de er mulige. Barnet der drømmer om at være Superman, flyve igennem himlen og besejre skurke, ender måske ud med en drøm om at blive jægerpilot. Han ved at superkræfter ikke er realistiske at få, men finder frem til en måde hvor han stadig kan opnå essensen af sin drøm: han kan komme til at flyve og kæmpe de godes kamp. Hvis han senere finder ud af, at han ikke kan bestå militærets stramme krav, så kan han igen omskrive drømmen. Måske han bliver en kommerciel pilot, som hjælper andre mennesker med at komme rundt – det er også en slags flyvende helt!

Hvis du ikke har nogen fremtidsplaner, så er det fordi du på et eller andet tidspunkt har glemt at omskrive dine drømme. Måske virkede det umuligt, eller måske løb du hovedet imod muren for mange gange og gav op. Uanset hvad din undskyldning for at droppe dine drømme var, så har den dog ikke gjort dig noget godt. Dit liv er mange gange bedre, hvis du har noget at arbejde dig imod. Så kig din hukommelse igennem, og kom i tanke om dine tidligere mål. De trænger sikkert til en omskrivning eller opdatering, ud fra de ting du ved nu – men det er også det eneste der skal til!

Leave a Response