close
Livsstil

Indret dit soveværelset med omtanke

Tænker du over, hvor meget tid du bruger i dit soveværelset i løbet af dit liv?
Hvis man følger vejledningen om 6-8 timers søvn i døgnet, er det i mellem en fjerdedel og en tredjedel af livet vi bruger i soveværelset. Selvom du måske ikke ser værelsets boligindretning i en stor del af tiden, så betyder det alligevel en stor del for både søvnen hjemmets helhed.

 

Den gode nattesøvn

Selvom mange har klædeskab, sko og andet opbevaring i soveværelset, så kommer vi ikke udenom det faktum at soveværelsets primære formål er, at få en god nats søvn. Det er ikke ligefrem en nyhed, at en god seng er afgørende for kvaliteten af vores nattesøvn og desuden påvirker kroppen på lang sigt. Men har du tænkt over, hvad du svøber din krop ind i?
Der findes mange forskellige materialer til sengetøj, med hver deres særlige kvaliteter, og du har sikkert allerede styr på, om du holder mest af den varme flonel, den bløde bomuld eller noget helt andet, men kvaliteten af det materiale der bliver brugt er ikke uden betydning.

Vælg dit nye sengetøj med omhu og ved det populære materialevalg bomuld skal du være opmærksom på, om der er tale om bomuld eller om sengetøjet er vævet i den bløde variant bomuldssatin. Udseendet på sengetøjet rummer også flere aspekter. Er du til klassiske farver, trendfarver eller moderne mønstre? Hver især har de deres udtryk og hvis du overvejer at springe ud i noget indenfor din indretning er sengetøj et overskueligt forsøg.

 

En beroligende atmosfære

Soveværelset er for mange et mere privat sted end resten af boligen og det er vigtigt at rummet har en rolig atmosfære, så du også kan mærke roen sænke sig efter en lang dag og kroppen dermed helt naturlig gør sig klar til nattesøvnen. Billeder og illustrationer med beroligende elementer, såsom naturbilleder, er et populært valg da de leder tankerne derhen imod og flytter fokus fra den travle hverdag. Et andet populært valg er fotografier af minder fra glade stunder og højdepunkter i gennem livet. Vælg det som bringer et smil frem på dine læber og giver dig en god fornemmelse i maven når du kigger på dem.

 

De små elementer der gør hele forskellen

Det er ikke blot personlige elementer, der kan skabe en rolig atmosfære i soveværelse. Sanserne bør også huskes og det kan gøres uden de store udfordringer. Prøv for eksempel at have et duftlys eller duftpinde i til at stå i vindueskarmen eller på natbordet, det spreder både en skøn duft og er tilføjer et smukt element i boligindretningen. Der findes mange duftvarianter og emballagen de kommer i, er vidt forskellig afhængig af hvilket brand du vælger. Levende lys bringer en helt særlig hygge og kan fungere som en forlængelse af din indretning. Vær kreativ og tænk på, hvor et lys vil kunne skabe det smukkeste skær. Vindueskarmen eller natbordet er begge oplagte valg, men levende lys kan også skabe en rigtig smuk effekt på gulvet og det også selvom lysestagen ikke nødvendigvis er tiltænkt til at stå på gulvet. Levende lys på væggen får flammernes skær til at spredes på væggen og giver en smuk effekt, der får roen til at sænke sig over rummet.

 

Undervurder ikke effekten af planter i et rum. Udover at nogle planter ligefrem hjælper på indeklimaet, så giver de en let og frisk stemning til soveværelset. Ligesom med de levende lys kan planter også placeres flere steder i boligen og der findes ingen regler for hvor planter skal placeres eller hvad de skal plantes i. Vær kreativ og gør rummet personligt.

Leave a Response