close
Mode

Kend Din Cardigan – De Forskellige Typer og Variationer

Mand trøje

En cardigan kan defineres som en sweater med knapper eller lynlås foran. Det stå på den måde i kontrast til en almindelig sweater, fordi sådan en enten er helt lukket, eller helt åben, på forsiden. En cardigan bliver aldrig båret alene, og den har altid lange ærmer. Da den er designet til at blive båret over et stykke andet tøj, er den altså tiltænkt og mest brugt i forbindelse med de koldere årstider. Alsidigheden gør det muligt at være moderigtig uanset årstid, og uanset om den bæres formelt eller uformelt.

Der er mange designs og variationer når vi snakker cardigan-sweaters, alt afhængigt af brugerens præferencer. Hvis du tager ud i din nærmeste butik, eller handler dit tøj på internettet, vil du blive overrasket over, hvor stort udbuddet er. Mærker som Tommy hilfiger har rigtigt mange cardigans at byde på. Hvert af de unikke designs, repræsenterer en slags motiv, eller skal vi sige ”aura”, der repræsenterer den specifikke stil, på en måde, der adskiller den fra andre stilarter.

At vide, hvornår man skal bære en bestemt type trøje, er én ting, men det er også vigtigt for os at kende til de forskellige typer og muligheder, før vi tager en beslutning om, hvad vi skal have på. Vi gennemgår her et par, af de mest populære stilarter og variationer, så du kommer godt fra start.

 

Rag Top Cardigan

Denne type cardigan er let at genkende ud fra sin løshed. Farverne og mønstrene på en rag top kan variere meget, men den bevarer altid det frie, løse design. Den er næsten altid en smule åben, og holdes muligvis sammen af et bælte. Det er den simpleste og absolut mest komfortable type af cardigan, og er samtidig et af de mest anerkendte designs en cardigan kan have.

 

Blend Ruffle Cardigan

Sammenlignet med Rag Top cardiganen, så sidder denne slags cardigan meget tættere til kroppen, og er designet til at tilpasse sig ens naturlige konturer. Detmest fremtrædende træk ved blend ruffle er, at der på forsiden er en komplekse, næsten blomstrende, ruffle, der dekorerer begge sider, hvor knapperne eller lynlåsen er placeret. Det fungerer rigtigt godt til kvinder, men det er ikke et design, der er særligt populært indenfor mandemoden.

 

Ruffle Front Cardigan

På samme måde som blend ruffle, har denne type cardigan også komplekse, buede, mønstre på begge sider. Den væsentligste forskel er, at designet af ruffle front cardiganen kan være alt fra simple bølgede linjer, til indviklede og detaljerede folder og kurver. Igen er den typiske maskuline cardigan langt fra disse designs.

Når det kommer til cardigans ser vi generelt, at mænd foretrækker det simple og traditionelle, mens kvinder er de mere udforskende. For mænd skal en cardigan gerne være praktisk, og samtidig få dem til at se flotte, men seriøse, ud. Designerne har ikke formået at komme op med noget, der klare sig bedre i de sammenhænge, end den traditionelle cardigan. For kvinderne er cardiganen dog noget, der giver dem mulighed for at skille sig ud og vise sig frem – og her har designerne frit spil, og er kommet op med mange kreative idéer.

Leave a Response