close
Livsstil

Must-haves til en smuk sommerhave

Blomster

Når du skal gøre haven klar til sommeren, skal du finde nogle smukke og velduftende blomster, som kan give din have ekstra liv. Bruger du rigtig meget tid i din have, kan du med fordel vælge blomster og planter, som har brug for ekstra kærlighed, så du kan hygge dig med det. Har du knap så grønne fingre, bør du være opmærksom på at vælge planter, som er mere hårdføre og kræver minimal pasning.

 

Engelskrose er en moderne og gammeldags krydsning

En engelskrose er en smuk blomst, som har relativt lang blomstringstid og giver dig, roser i forskellige farvevarianter. Denne type blomster er en tørstig blomst, som bør vandes ret ofte. Roser står bedst i jord, som er tung og endnu bedre blandet med ler. Ler holder på en masse næring og vand, som blomsten kan nyde rigtig godt af. Når du planter, skal du være sikker på, at der er plads nok til rødderne i hullet du laver, og at knolden på roden placeres mindst 10-15 cm nede i jorden. Om vinteren kan du med fordel dække bedet til med halm eller blade, for at beskytte blomsten yderligere.

 

Bunddækkende blomster

En primula er et supergodt valg, hvis du mangler en blomst, som kan dække bunden rundt i dit blomsterbed. Denne type blomst findes også både i vild og kultiverede udgave. Primulaen er en relativt lille blomst, som alligevel er meget rustik og så har den meget hårde blade. Blomsterne der dukker op, er meget fine og farvestrålende.

 

Har du masser af plads

Har du rigeligt med plads i din have, kan du med fordel overveje en plante med stor omkreds, som kan være med til at give lidt fylde i haven. En rododendron skal ikke bare placeres i et hvilken som helst plantehul, det skal være den helt rigtige jord, så planten får den nødvendige næring. Planter du din rododendron korrekt og passer den tilstrækkeligt, så giver den flotte gaver igen. Det er en overdådig blomsterpragt i fantastisk flotte farver. Selvom blomsterne er rigtig flotte, bør du dog være opmærksom på, at plantens blomstringstid, der begynder i maj måned er relativt kort.

Der findes rigtig mange smukke blomster til at pryde en have om sommeren. Det er vigtigt at overveje grundigt, hvad der passer allerbedst ind haven før man tager beslutninger. At passe og plante forskellige typer blomster korrekt, kan godt være en stor opgave, hvis man ikke sætter sig ordentlig ind i planterne fra start.

Leave a Response