close
Diverse

Når Hackere Trækker Din Virksomhed Igennem Mudderet

Hacking

Det er blevet mere og mere tydeligt i dagens Danmark, at teknologi ikke bare har bragt en masse fordele med sig, men at der også føler en række mulige problemer med. Særligt IT sikkerhed er kommet i højsædet hos de danske virksomheder, da det er en trussel ingen kan ignorere længere. Ikke bare er mængden af hacker angreb steget betydeligt år for år: der er også begyndt at komme langt mere lovgivning og kontrol på området, og selv på EU niveau ser vi nu krav om øget sikkerhed når det kommer til blandt andet personfølsomme oplysninger.

Uanset hvor godt man forsøger at beskytte sin virksomhed, kan man dog altid være uheldig, at nogen finder en vej ind alligevel. Det kræver nemlig kun, at der er et hidtil uopdaget sikkerhedshul i noget software du bruger i din virksomhed. Det kan være alt fra Microsoft Windows til Word eller Photoshop. Du kan ikke gå alt det software du bruger igennem manuelt, og selv hvis du gjorde er der stor risiko for at du ville misse et potentielt problem eller to. Der er trods alt tale om software produceret af store anerkendte firmaer, med lange processer for kvalitetssikring og en enorm fokus på sikkerhed. Men udfordringen ligger i, at en hacker kun skal finde ét lille sted at angribe, mens producenterne har titusindvis af linjer af kode der løbende skal vedligeholdes og forbedres.

Du tænker måske, at ingen hackere ville være interesserede i at angribe dig. Men der tager du fejl. For det første, er du et interessant mål, så længe din virksomhed har nogle penge at gøre med. For det andet, så foregår mange moderne hacker-angreb på bred skala, og man udvælger ikke de enkelte mål: man søger blot vidt og bredt efter computersystemer der er usikre, og angriber dem alle sammen på én gang. Du har nok hørt om ransomware: det krypterer alle filerne på computeren, og beder om betaling for at give adgang igen. Den slags angreb kan ramme alle og enhver.

En af de farligste slags angreb er dem, hvor hackerne truer med at trække din virksomhed igennem mudderet. Disse hackere er opmærksomme på den nye stramme lovgivning på området, og forsøger at afpresse dig. De ved nemlig at det ikke alene er din virksomheds omdømme der er på spil: hvis det kommer ud at du er blevet hacket, står du også potentielt overfor store bøder fra regeringen eller EU.

Her må man gøre hvad man kan for, at alle systemer er sikrede uafhængigt af hinanden. Sørg for at I benytter jer af sikker email overalt i virksomheden, og at fakturahåndtering håndteres på en sikker og afskærmet måde. Målet er, at selv hvis en hacker kommer ind ét sted i virksomheden, så får de ikke automatisk adgang til alle de vigtige former for data.

Leave a Response