close
Biler

Sådan Får du Styr på Det Ustyrlige Temperament i Trafikken

Trafik

Jeg tror ikke rigtigt der er nogen der nyder at sidde fast i den travle morgentrafik. Når man kører til arbejde om morgenen i sin Kia Picanto, er man næsten lige stået op, og kaffen er kun så småt ved at nå hjernen så man kan vågne lidt op. Man ved at det er vigtigt at komme på arbejde til tiden, da man ellers vil problemer med chefen, og måske lægger ekstra pres på de kolleger der har formået at møde op til tiden den dag. Man kigger rundt på alle bilerne, og det ser ikke ud til, at der sker noget som helst. Det er frustrerende: forstår de andre da ikke, at det er vigtigt du kommer videre?

Kort efter begynder nogle af bilerne at dytte med hornet. Én person kunne ikke klare det mere, blev for utålmodig, og valgte at kommunikere sin frustration ved at trykke midt på rattet. Det er en høj og alarmerende lyd, så du og nogle af de andre bilister hopper lidt i sædet. Det sætter endnu mere gang i dit adrenalin, og nu er du mindst ligeså sur, som ham der lige dyttede. Så nu har du lyst til at gøre det samme. Dine øjne bliver smallere, du kan mærke din egen hjerterytme, og du er ved at gå ud af dit gode skind. Du ender med at dytte, og intet hjælper det: i stedet spreder dytteriet sig blot som et ekko igennem alle de andre biler, der også sidder fast. Nu sidder du i en situation, hvor der ikke skal særligt meget til, før du bliver voldelig. Dette dårlige humør vil med al sandsynlighed følge dig hele vejen til arbejdet, og resten af din dag.

Men hvad kan man gøre for, at styre temperamentet? For de fleste er det ikke muligt at slippe for trafikken: de har prøvet alle genveje, og kan ikke flytte deres arbejdstidspunkt til en tid på dagen hvor der er færre biler på vejen.

Det første jeg vil råde dig til er, at stå tidligere op. Det er en af de bedste ting du kan gøre for dig selv. Selv hvis du ikke undgår trafikken af den grund, så vil du stadig have mere tid til at vågne ordentligt op om morgenen, og derfor føle mere overskud når du sidder fast i trafikken. Det kræver selvfølgeligt, at du også går tidligere i seng: du har lyst til at føle dig veludhvilet og tilpas før du sætter dig ud i din bil.

Derefter bør du prøve at kigge ind i bilerne, når du sidder fast i trafikken. Biler er frustrerende, fordi de ikke har et ansigt: de viser ingen følelser. Derfor kan man let sidde med en fornemmelse af, at alle er ligeglade, og du er den eneste der føler dig presset. Men ved at kigge ind ad bilruderne, vil du se, at andre også føler sig presset. Det vil give en følelse af sammenhold frem for frustration.

Leave a Response