close
Mode

Sådan gør du garderoben klar til efteråret

Regn

Sommeren er så småt ved at gå på hæld, og det er ved at være på tide at opdatere garderoben og gøre den klar til efteråret og vinterens strabadser. Efteråret er smukt med sine røde og brune farver i skovene fra bladene, der falder af træerne. Men det betyder alt andet lige, at det er ved at blive tid til at lægge shorts, t-shirts og sandaler på hylden til fordel for regnbukser, uldtrøjer og vinterstøvler.

Dagene bliver kortere, det bliver mørkere og koldere, og vi skal passe på os selv, så vi ikke løber ind i alskens forkølelser og influenzaer, som er så typisk for overgangstiden fra sommer til efterår. Der er forskellige tøjartikler, du kommer til at få brug for til efteråret, og hvis du skal ud og anskaffe dig nye, så kan det være en jungle. Derfor har vi samlet nogle overvejelser om overtøj og fodtøj, der hører sig efteråret til.

Hvordan ser det ud med overtøjet?

Det vigtigste, når man går efteråret og vinterens mørke og kulde i møde, er nok overtøjet. Det er vigtigt, at du har noget, der kan holde dig varm, når det bliver koldere, og når det blæser. Som overgangsjakke kan en softshell-jakke være en rigtig god løsning – den er ikke for kold og ikke for varm, og den isolerer rigtig godt for vind og vejr.

En anden mulighed er at investere i en elegant regnjakke, som du også kan bruge, når det ikke regner. Der findes et hav af forskellige muligheder – bare tag et kig på diverse webshops eller ude i de fysiske butikker. Der findes regntøj til damer i forskellige farver, mønstre, pasformer og meget mere. Ud over regntøj til damer er der naturligvis overtøj til familiens øvrige medlemmer, i forskellige materialer, størrelser og pasformer, og med forskellige grader af vandtæthed. Her er det altid en god idé at tænke over dine egne behov for funktionalitet. Foregår store dele af dit job eventuelt udenfor, så er det klart anbefalelsesværdigt at have en god regnjakke, som kan hjælpe dig med at holde dig tør.

Hvilket fodtøj skal du have?

Til efteråret ved vi alle sammen godt, at det kommer til at regne. Det er det vejr, der nærmest er symbolet på efteråret. Du behøver ikke have de varmeste vinterstøvler fra start, men det er en god idé at investere i fodtøj, der kan klare lidt af hvert – og især regn. Ellers får du hurtigt våde sokker! Et godt tip, som en hvilken som helst skohandler ville give dig, er at imprægnere dine sko. Det sikrer, at skoene bedre kan modstå vind og vejr – at de bliver bedre til at holde vandet ude, og sokkerne tørre.

Ligesom med overtøjet er det vigtigt at tænke funktionalitet. Der kan være mange sko, der passer godt til efterårets vejr, men det afhænger altid af, hvad du laver. Er du meget udenfor på grund af dit arbejde? Skal du kunne bevæge dig i dem? Skal du opholde dig indenfor i et pænt kontormiljø? I sidstnævnte tilfælde er bestemt ingen skam at tage skiftesko med på arbejde.

Leave a Response