close
Fritid

Sådan Pakker du Tasken til Den Nye Verden

Da den virus, der galoperer rundt i hele verden, først blev noget, vi var nødt til at tage stilling til, så gik mange af os bare og ventede på, at det ville være overstået. Vi tænkte at der om en måned eller to måtte være kommet styr på tingene, og at vi så kunne komme tilbage til vores vante dagligdag. Det skete selvfølgeligt ikke: vi har i stedet været ramt af denne globale sygdom i mere end et år allerede. Nogle ting er blevet mere normale, men andre ting er stadig betydeligt anderledes, end før pandemien ramte.

Det er også derfor, vi begynde at snakke om ”en ny normal”. Vi lærte efterhånden, at det ikke gav mening, at blive ved med at vente. Det gamle normal kommer ikke nødvendigvis tilbage: og hvis det gør, så kommer der nok til at gå rimeligt lang tid. Selv hvis vi får alle mennesker vaccineret, over hele verden, så er det stadig en fast del af vores historie nu. Det er noget, der har sat spor i vores sind og i vores fysiske verden. Det bliver aldrig helt som det var før.

Det kan godt være svimlende at tænke over disse ting. Det behøver dog ikke at være så svært: du skal bare skrue fokus tilbage på det praktiske. Når først du har accepteret den nuværende situation, som en slags ”ny normal”, så kan du begynde at tage ét rigtigt skridt ad gangen. Du behøver ikke at se hvordan det hele udformer sig på sigt: du behøver kun at tage stilling til tingene, som de er lige nu. Være pragmatisk frem for filosofisk, og du vil hurtigt se situationen, som langt mere overskuelig.

Der er ikke mange ting her i livet, der er nær så lavpraktisk, som det, at pakke sin taske. Når vi pakker tasken, før vi tager væk fra vores hjem om morgenen, så forbereder vi os på i dag. Vores beslutninger om, hvad der skal ned i tasken, er en direkte afspejling af verden som vi ser den lige nu. Vi pakker ikke med udgangspunkt i, hvordan tingene var engang, eller hvordan vi håber de bliver i fremtiden. Det er derimod en ren accept af tingenes nuværende tilstand, og en pragmatisk tilgang til, hvordan vi bedst forholder os til dem.

Så hvad pakker man i sin taske, når verden ser ud, som den gør lige nu? Det er faktisk meget simpelt. Du pakker selvfølgeligt først og fremmest noget håndsprit til desinficering af dine hænder. En virus kan sidde på mange forskellige overflader, som vi kan risikere at røre ved. Ved altid at have håndsprit på os, kan vi med jævne mellemrum desinficere vores håndflader, og dermed mindske vores risiko for smitte. Den anden ting det er oplagt at pakke, er et ekstra mundbind. Du har selvfølgeligt allerede et mundbind på, når du bevæger dig ud i offentligheden, men hvad hvis det går i stykker?

Leave a Response