close
LivsstilMode

Smart i en fart – 15 nemme stil tips

 1. Den rette pasform – Den nemmeste og mest markante måde hvorpå du kan forbedre din stil er ved at sikre dig, at alt passer upåklageligt. Mange mænd har ofte alt for stort tøj på. Brug tøj, der nærmest smyger sig til kroppen – dog uden at det er alt for stramt. Dårlig pasform er en epidemi. Vi kalder den ”Dårlig Pasform Syge.”

 1. Simpelt frem for alt. Du vil gerne have en garderobe, der får dig til at se godt ud, men overdriv det ikke. Brug ikke mere end tre slags smykker eller mere end tre forskellige farver. Medmindre du er er i et band, behøver du ikke at ligne en rockstjerne. En tætsiddende, mørk kjole eller en skjorte med jakke og et par jeans og dine fineste sko er alt hvad du behøver for at ligne en million. Du kan tilføje en smuk halskæde eller et smukt, feminint ur, men ikke flere accessories end det.
 2. Uformelt betyder ikke kedeligt. Uformelt og afslappet tøj behøver ikke at være kedeligt. Du kan bruge en skjorte med en anderledes krave eller find inspiration hos dem, der formår at finde uformelt tøj med et tvist
 3. Nogle sweatre er tætsiddende og andre er store og chunky. En tommelfingerregel er, at din top og underdel skal passe sammen. Hvis du har en stor, chunky striktrøje på, skal du måske ikke bruge din silkenederdel den dag. I stedet kan du med fordel bruge et par jeans eller lignende.
 4. Shop aldrig alene. Mange ansatte i tøjbutikker arbejder under kommission, og de vil derfor selvfølgelig gerne sælge dig noget tøj. Tag en ven eller veninde, som du stoler på, og som du ved vil fortælle dig sandheden, med på shopping.
 5. Spring ud i det. Tag nogle chancer med din stil, men overdriv det ikke. Det er generelt bedre at være en smule overdressed end underdressed. Alt du skal gøre er bare, at tænke på hvem du skal være sammen med, og hvor I skal hen og spring ud i det. Bare vær sikker på, at du ikke er bedre påklædt end f.eks fødselaren til en stor rund fødselsdag.
 6. Undervurdér ikke detaljen. Det sidste du tager på, er ofte det første der bliver bemærket. Så brug tid på at finde den helt rigtige lille detalje, der fuldender dit outfit. Det kan være et tørklæde, et smukt smykke eller lignende.
 7. Invester i et par lækre sko. Hvis der er én ting, som kvinder lægger mærke til, så er det dine sko – især hvor rene og velholdte de er. Det er nemt at vaske dit tøj og stryge skjorter, men mange mænd glemmer alt om deres sko. Så vis at du er en mand mand god smag ved at anskaffe dig et par lækre sko, og sørg for at holde dem rene og pudsede.
 8. T-shirts med print. Når du går rund med en T-shirt med stort logo, kommer du nemt til at ligne et stort reklame skilt. Lad logo T-shirten blive derhjemme, og anskaf dig nogle klassiske, ensfarvede trøjer.
 9. Ignorer trends og tendenser. I stedet for at købe noget, som er moderne lige nu, så vær tro mod dig selv og din stil. Mange gør den fejl, at de køber en masse tøj, som de aldrig får brugt, fordi det ikke passer til resten af deres garderobe. Det er bedre først at opbygge en tidsløs og alsidig garderobe, og så kan du derefter tilføje små detaljer fra sæsonens tendenser. Dette vil spare dig masser af penge.
 10. Du skal ikke være en mærkevareslave. Inden du køber et stykke tøj, så spørg dig selv, om du kun køber dette, fordi det er fra et kendt brand, eller om det er fordi du er vild med stilen og kvaliteten. Spørg dig selv: ”Ville jeg også købe dette, hvis ikke det tydelig kunne ses, at det var mærkevarer?”
 11. Brug tid og penge på din stil. Det er ligeså vigtigt at dyrke din stil som uddannelse, karriere og forhold. Din stil kommunikerer mere end du tror. Du skal derfor ikke undervurdere styrken i dit tøj. I virkeligheden er det jo kun en lillebitte smule af dig selv, der stikker ud af kraven og manchetterne. Verden ser kun det ydre.
 12. Eftersøg ægte feedback. Ofte er det nødvendigt at spørge direkte for at få et ærligt svar fra venner og familie angående din stil. Spørg enhver du stoler på og bed dem sige sandheden – du kan spørge din frisør, din bedste ven, spørg din mor.
 13. Opgrader din barbering. Selvom det måske er moderne, så kan et sjusket skæg dræbe enhver form for tiltrækning. Få den perfekte barbering med en gammeldags barberingskost og kniv.

Eksperimenter med din stil. Den eneste måde du lærer på, er ved at prøve nye ting. Hver gang jeg er ude at shoppe, forsøger jeg at prøve minimum én ting, der er uden for min comfort zone. Ofte opdager jeg nye styles, der rent faktisk klæder mig. Der er så mange mennesker – særligt mænd – der er nervøse for at udtrykke dem selv gennem deres stil. Du behøver ikke at være en af dem.

Leave a Response