close
Diverse

Storbyferie i Danmark – Hvor skal vi hen?

I denne artikel vil vi tænke højt over, hvilke byer i Danmark vi skal besøge når vi vil opleve de store byer i Danmark. Vi har valgt de mest oplagte byer når vi tænker storbyer i Danmark. Læs med og se vores forslag til seværdigheder i Danmark. God fornøjelse.

Aalborg
I det nordlige Danmark kan man få smukke naturrige oplevelser, men hvis du i Nordjylland skal opleve en storby er der kun en mulighed – Aalborg. Denne by er i absolut rivende udvikling og er ved at udvikle sig fra at være en by som ikke mange skænkede en tanke, til at være en by med ekstraordinær gode muligheder for kulturelle oplevelser. I Aalborg kan du opleve blandt andet Zoologisk have, der årligt har et kæmpe publikum for at se de flotte og eksotiske dyr. Er du mere til kunst er der et stort antal muligheder her. Aalborg er en by hvor stormestre såsom Utzon og Aalto har sæt deres præg på byen med deres ikoniske Utzon Center og Kunsten. Ønsker du også at se smukke klassiske bygninger vil vi klart anbefale at slå et smut for den klassiske danske herregård Scheelsminde, der ligger et stenkast fra Aalborg centrum. Oplev den klassiske danske herregårdsstil og kig forbi en af deres to restauranter, hvis du i sandhed vil forkæle galen og din partner.

Århus
Vi bevæger os sydpå og finder hvad der i manges optik er Danmarks bedste by – Aarhus. Denne Danmarks andenstørste by er en seriøs konkurrent til København. Aarhus er hovedstad for kultur og kunst med dens mange kunstmuseer og musikakademier. Gaderne sprudler af liv, musik, kunst og underholdning til besøgende af alle aldre. Den største attraktion er formentlig Aros kunstmuseum, hvis ikoniske bygningsværks interiør har en konstant og dynamisk udskiftning af moderne og klassisk kunst. Derudover er Aarhus en af de byer, der uddanner flest musikere og du vil derfor opleve at gaderne er fyldt af hyggelige toner fra alle mulige inspirerende menneskers instrumenter. Ta’ en tur til Aarhus og gå en tur i Den Gamle By og se hvordan byen så ud dengang dine forældre var unge. Ta’ en tur til Aarhus og sæt dig ved en af åens mange caféer og få en kop kaffe eller en lækker frokost. Mulighederne er mange når du besøger denne kulturens hovedstad.

Odense
Odense er i manges øjne blot en by på en ø du krydser på vej mod Aarhus eller København. Men sandheden er at denne by har enormt meget at byde på, og ligesom Aalborg er det en by i rivende udvikling og ekspansion. Når du besøger Odense kan du blandt oplevelse vores alle sammens H.C. Andersens hus, der fortæller historien om den danske internationale succesforfatter. Derudover kan vi anbefale at tage et smut i Odense Zoologiske have, hvor der er vilde dyr fra hele verden og du kan komme helt tæt på og opleve dyrene på nært hold. Dette er i sandhed en dag som hele familien kan nyde i hinandens selskab. Odense har mange ting at byde på, men sidst skal nævnes den smukke natur, der eksisterer i denne smukke del af landet.

København
Det sidste stop på vores tur i Danmark er hovedstaden – København. København er muligvis den eneste by, der rigtig er kendt andre steder i verden. Det er en by der emmer af internationalitet og modernisme. Denne by er landets hovedsæde for regeringen, og huser selves Hendes Majestæt Dronning Magrethe. København skal have en hel dedikeret bog for at runde de oplevelser du kan gøre dig der. De vigtigste vil vi dog pointere her. Den Lille Havfrue er muligvis Danmarks varemærke udadtil og tiltrækker hvert år et utal af besøgende fra Hartzen til Tokyo. Amalienborg, der huser den royale familie er bestemt et besøg værd og det er et sted, der er svært at undgå hvis man skal have den fulde København-oplevelse. Sidst, men ikke mindst vil vi nævne Christiania. Den gamle militærbase, der er omdannet til en fristad for de danske hippier. Ta’ hertil hvis du vil have en anderledes oplevelse.

Dette var en kort guide til Danmark. Der er naturligvis et ton af spændende ting at opleve, men i denne artikel har vi prøvet at påpege nogle af de vigtigste. Go’ tur!

Leave a Response