close
Mode

Streetwear trender mere end aldrig før

Streetwear

Hvis man går en tur ned gennem strøget i dag, vil man hurtigt bemærke, at streetwear og sportswear fylder mere i bybilledet end aldrig før. Det er især den yngre generation, som har taget streetwear trenden til sig, hvor den især er blev udbredt i Danmark i det 21. århundrede og har sat et stort præg på modebilledet frem til i dag. Det har også gjort, at mange brands, herunder nogle af de førende outdoorbrands, har valgt at engagere sig i denne streetwear kultur.  Det ses især ved, at vi lever i en logotid, hvor logoet og brandet spiller en kæmpe rolle, især indenfor street- og sportswear. Logo og brand betyder utroligt meget for forbrugerne i dag, og de er villige til at betale dyrt for at bære tøjproducenternes logo og navnetræk på deres beklædning og tasker.

 

Hvorfor trender streetwear nu?

Den store trend inden for street- og sportswear skyldes især den amerikanske hip-hop og rap kultur, hvor nogle af de store navne har været med til at bryde modebilledet fuldstændigt. Deres musik og ikke mindst deres påklædning har inspireret mange til at integrere denne streetwear i dagligdagen. Grundet trendens popularitet ser vi også i dag, at mange af de amerikanske musikkunstnere har startet deres egne tøj- og sneakers kollektioner under eget brand eller som et collab. Det har skabt stor interesse for mange unge verden over og kun været med til at udbrede denne mode endnu mere.

 

Flere vil gerne lege med

Den stigende interesse og udvikling i modebilledet for street- og sportswear har også medvirket til, at flere og flere brands vælger at udvide deres brand med en kollektion med fokus på streetwear. Det så man allerede tilbage i 1990’erne, hvor The North Face begyndte at bryde gadebilledet med nye inspirerende kollektioner. Hvor de før udelukkende fokuserede på deres outdoor kollektion, begyndte de pludselig også at henvende sig til skater- og hip-hop kulturen. TNF bruger deres logo til at identificere deres produkter med deres brand, hvilke de har haft stor succes med på deres kasketter, logo tee og ikke mindst deres populære The North Face duffel bag. Den store succes med The North Face duffel bag skyldes i høj grad deres stilrene design, deres mange farvemuligheder, dens anvendelighed og ikke mindst at en The North Face duffel bag er udstyret med et stort TNF logo.

 

Luksus brands involverer sig

Det ser ud til, at streetwear fænomenet er kommet for at blive. Flere og flere high-end brands vælger at involvere sig i streetwear verden over ved at udvide deres kollektioner med streetwear tøj og sneakers. Hvor de førhen satsede på overklassen, som ville have mere stilrene produkter, vælger de i dag også at have fokus på den yngre generation. Den yngre generation er i dag i højere grad villig til at betale mere for deres streetwear og for at få de rigtige brands. Det har gjort, at disse high-end brands spiller en stor rolle inden for streetwear og det gadebillede, vi ser i dag.

Leave a Response