close
Diverse

Strikning fra A til Å

Strikke

Hvis du har strikket i et stykke tid ved du, hvor mange forskellige måder man kan strikke på og hvor utrolig mange ting, man kan lave ved at strikke. Der er også mange valg, man bliver nødt til at træffe, som kan være overvældende, hvis man som nybegynder vil lære det hele. Sådan er det med så mange ting, så hvis du er ny til at strikke eller ikke er begyndt endnu, så følg godt med her og læs helt overordnet, hvad du har brug for at vide, efterhånden som du dykker mere og mere ned i strik og de muligheder, der følger med.

Det kan være du begyndte at strikke for at have noget at give dig til i din fritid eller fordi din bedstemor lærte dig det, og du ikke havde andet at lave mens hun sov til middag. Det kan også være du besluttede dig for at strikke fordi du var stresset og havde læst, at det skulle være lige så godt som meditation eller yoga. Det er ikke vigtigt hvordan du startede, det vigtigste er at du er klar til at lære mere om strikning og hvor vidt du kan gå med den her hobby.

Det første du skal vide er, at der ikke er den store forskel på strikkepinde, så lad være med at bruge for meget tid på det punkt. Det er vigtigt, at de ikke hænger sammen, hvis du vil bruge mere end to strikkepinde, for eksempel til strikning af sokker, hvor man normalt bruger fire strikkepinde. Derudover er det kun dine præferencer med hensyn til længde, fleksibilitet og kvalitet, der bør være med til at bestemme, hvilke strikkepinde du bruger.

Den anden ting du bør sætte dig ind i er alle de forskellige typer garn. Garn har ikke bare forskellige farver, men der er derimod en lang række egenskaber, som har betydning for hvad du ender ud med. En typisk fejl vi ser begyndere lave er at bruge et for tynd eller tyk garn, så man ender med en hullet sweater eller et ubøjeligt halstørklæde. Derefter bør du sætte dig ind i de forskellige typer garn. Det er nemlig ikke nok at der bare står strikkegarn, du bliver nødt til at undersøge om det er lavet af bomuld eller hvad end de finder på at lavet garn af nu til dags.

Når du så begynder at strikke finder du nok ud af, at det kan være svært bare at lave en lige grydelappe, og du kan undre dig over, hvordan nogen formår at lave sweatere eller endnu mere komplicerede ting. Det tager tid at lære, men det bedste du kan gøre er bare at blive ved med at prøve indtil det lykkes. Du mister nok også en maske eller nok nærmere tusinde før din fejlrate falder til en procent.

Leave a Response