close
Livsstil

Vær Beredt – Lad Ikke Et Ødelagt Komfur Komme Bag på Dig

Komfur

Forestil dig scenariet: Dine svigerforældre er lige ankommet til dit jule-arrangement, og bliver m’dt af dig der selvsikkert siger “Der er styr på det. Sæt I jer bare i sofaen.”

Du har forberedt dig længe, og har gjort alt hvad du kanf or at sikre, at alt er perfekt, så du kan skabe et godt indtryk. Du har sørget for det herligt store og buskede træ, med helt nye glitrende kugler og lys. Du har investeret i den flottest jule-dug, du kunne finde, sat mere drikkelse på bordet end man kan finde i sprut sektionen af et supermarked, lavet en lækker kurv der flot præsenterer julegotter og klejnet og endda købt et virvar af nips ting til at pynte op med. Du vil have at denne jul bliver én, der altid vil blive husket af dine nærmeste og din kæreste.

Desværre går tingene ikke altid som man gerne vil, selvom man føler man har forberedt sig godt. Et par timer senere, mens du nyder en velfortjent juleøl, går alting pludselig galt. Det ender med, at du må servere dine gæster et nødt-måltåd fremfor den saftige flæskesteg og de stegte kartofler, du ville have kogt i gåsefedt for virkelig at imponere. Dine grøntsager blev godt nok dampet til perfektion takket være din fancy nye el-damper, som du havde købt ugen før, men de går bare ikke særligt godt sammen med mikrobølge pølserne, du måtte grave frem fra bunden af fryseren.

Hvad gik galt? Noget, der desværre sker alt for tit. Komfuret besluttede at vælge lige præcis denne dag, af alle dage, til at opgive tilværelsen. Det virker fuldstændig urealistisk at du bliver ramt af det på så vigtig en dag, men det skal jo ske på et eller andet tidspunkt. Måske har du kigget lidt på hvidevare reservedele på nettet eller i butikken, men tænkt at du bare kan købe dem når du får behov for dem – der er det dog ofte for sent!

Okay, ganske vist er historien ovenfor ngoet af en overdrivelse, og i virkeligheden er risikoen ikke ret høj for, at komfuret lige står af på den vigtigste dag på året. Men moralen forbliver den samme; nogle gange, som spejderne ville sige det, er det bedre at være forberedt.

Reservedele til komfuret er ikke særligt dyre, og de er en af de vigtigste dele at have liggende. Komfuret er meget brugt, og det er nok den ting der giver flest problemer ikke at have.

Brug lidt tid på internettet til at undersøge, hvilke af dine hårde hvidevarer der har størst risiko for at have en fælles fejl, der let kan fikses med reservedele, og køb så de pågældende dele som en sikkerhedsforanstaltning. Sørg for at købe fra en god hjemmeside eller btik til husholdningsartikler, og du kan roligt begynde at forberede din næste julemiddag.

Leave a Response