close
Fritid

Vigtigt udstyr til enhver håndboldspiller

Uanset om man spiller håndbold på hobby basis eller som professionel, så bør man ikke gå ned på udstyr. Især når det kommer til beklædning og fodtøj, så er det vigtigt, at man har investeret i noget nogle ordenlige sko, så man både spiller ordenligt og minimerer risikoen for skader. Heldigvis kan man få håndboldsko damer i god kvalitet.

Fodtøj har en stor betydning for atleter der løber meget eller på anden vis bevæger sig meget på fødderne. Når man bevæger sig så meget, som man gør i håndbold, og man ikke gør det i et bestemt mønster, så er det især vigtigt, at man har et par god håndboldsko damer, der kan håndtere de mange tryk, der kommer fra mange forskellige vinkler.

Sko påvirker hele kroppen

Hvis ikke man træner i ordentlige sko, så går det ikke kun udover fødderne – det kan nemlig også gå udover knæ, ryg og resten af skelettet. Når man lander på fødderne, så bliver stødet nemlig sendt videre op igennem kroppen. Derfor er det vigtigt, at man som håndboldspiller bruger nogle håndboldsko damer, der støtter og absorberer stødet ordentligt, hver gang man lander på fødderne.

Dertil kan det også være en god idé med nogle sko, der også støtter i anklen, så man minimerer risikoen for at lande forkert og vride om på anklen. Der findes både varianter med ekstra ankelstøtte og uden. Hvis man for eksempel har svage ankler, der gør, at man nemt vrider om, kan det være en god idé med denne støtte i skoene.

Husk strømper

Naturligvis har man strømper på, når man har sko på. Men til håndboldtræning og kamp er det også vigtigt at vælge nogle gode strømper. Strømper kan nemlig også være med til at absorbere noget at stødet, når man landet på gulvet. Selvom det er minimalt, hvor meget strømperne støtter, så kan de alligevel gøre en forskel i længden.

Dertil kan strømper med ekstra kompression omkring anklen også være med til støtte anklen. Alt i alt er det altså vigtigt, at man har styr på stabiliserende fodtøj til enhver kamp og træning.

Leave a Response